Read the invitation in Dutch

UITNODIGING ICC-DAG 2018– 31 maart – K.I.- WOLUWE

Stel je voor

Een Europese gastlocatie waar meer dan 60 blinde en slechtziende jongeren tussen 16 en 21 jaar vanuit meer dan 15 landen samenkomen. Dit met slechts één doel: nieuwe poorten openen naar meer zelfstandigheid, zowel in het kader van je studies, werksituatie, als vrije tijd. Tijdens het kamp volg je workshops over de nieuwste toegankelijke technologie en hulpmiddelen, maar ook over sociale vaardigheden, muziek, sport en nog veel meer. Daarnaast is er tijd voor cultuur, ontspanning en vriendschappen over de grenzen heen. Een team van vrijwilligers en begeleiders staat paraat met raad en daad gedurende heel het kamp! Het kamp duurt helaas maar 10 dagen, maar de typische ICC-sfeer en de opgedane contacten, verlies je nooit meer.

Anthony teaching music writing

Kom kennis maken

Kom kennis maken tijdens onze ICC dag op 31 maart 2018. We nodigen je uit van 9:00u tot 18:00u om gratis te komen proeven van het ICC-concept in het K.I. Woluwe

 • Kom kennis maken tijdens onze ICC dag op zaterdag 31 maart 2018. We nodigen je uit van 9:00u tot 18:00u om gratis te komen proeven van het ICC-concept in het K.I. Woluwe.
 • Je krijgt er de kans enkele authentieke technologie- en communicatieworkshops te volgen, net zoals op het internationale kamp.
 • Je leert hoe computer- en smartphone-toepassingen je leven als persoon met een visuele beperking makkelijker kunnen maken.
 • We laten ook deskundigen aan het woord die je tips en tricks zullen geven om sociaal effectiever te worden in een wereld die ten slotte vooral bestaat uit mensen die goed kunnen zien.
 • Dit jaar hebben we alvast zeker deze workshops voor je:
  • “Shaking up Appearances” helpt je  het perfectioneren van je uiterlijke verschijning, zodat je altijd een positieve indruk kan achter laten.
  • “The Great App Exchange” geeft alle geheime prijs over handige smartphone apps die je leven ontgetwijfeld makkelijker zullen maken.
  • Later volgt meer info over de andere workshops op onze sociaal media.
 • Daarbuiten brengen we ook op deze Belgische activiteit de blinden- en slechtziendengemeenschap bij elkaar, zelfs over taalgrenzen heen.
Voor wie?

Iedereen van alle leeftijden is welkom: leerlingen, studenten, hulpverleners, ouders … kortom, iedereen die iets wil bijleren over technologie en sociale vaardigheden die blinden en slechtzienden zelfstandiger maken.

Het is gratis

Wanneer?

31 maart 2018 van 09:00u to 18:00u

Inschrijven kan tot en met 24 maart 2018 door het Engelstalige inschrijvingsformulier in te vullen op 

Wij kijken alvast uit naar jullie komst,

Waar?

K.I. Woluwe, George Henrilaan 278 – 1200 Woluwe

Op wandelafstand van metrohalte Josephine-Charlotte (bereikbaar met een rechtstreekse lijn vanuit Brussel-Centraal)

Indien nodig zorgen wij dat je ’s ochtens gehaald en ’s avonds teruggebracht wordt naar Brussel Centraal. Vergeet dit zeker niet aan te geven bij je inschrijving.

Dagindeling

9u – 9u30                     Aankomst + koffie

9u30 – 10u                    Voorstelling ICC-Belgium en Verloop ICC-dag

10u – 12u30                  Keuze uit verschillende workshops.

12u30 – 13u30              Lunch, aangeboden door ICC-Belgium

13u30 – 15u15              Keuze uit verschillende workshops

15u15 – 17u15              Sport of ontspanning

17u15-18h                     Informatie over het ICC-camp 2018 in Zadar Croatia

Persoonlijke getuigenissen van deelnemers aan het kamp.

ICC group at museum